Sunday, January 19, 2020
Interesante

Guri i Glacit, vendi i mrekullive dhe i fantazmave

Në fshatin Koliq të Prishtinës gjendet një gur i veçantë, në të cilin sipas banorëve besohet se ka gjurmë parahistorike. Për të është krijuar një mit, i cili ka të bëjë me praninë e fantazmave teksa për këtë vend të fshehur mes maleve të dendura dinë shumë pak persona.

Mitet dhe gojëdhënat nuk janë ndalur ndër vite, teksa subjekt i tyre patjetër se kanë qenë edhe gjërat që vështirë i percepton mendja e njeriut. Mes maleve të dendura e buzë një përroi, i cili ka emrin Reka e Glacit, në fshatin Koliq të Prishtinës gjendet një guri i lartë dhe në dukje i thjeshtë, por aq i veçantë sa vështirë të gjendet një i tillë në ndonjë vend tjetër të Kosovës. Banorët e këtij fshati të Malësisë së Gollakut e njohin mirë këtë vend si për të mirë, ashtu edhe për të keq, madje për të kanë krijuar edhe një mit të frikshëm për shumë njerëz, shkruan Zëri.

Posa kalon rrugën e gjatë e në një terren të vështirë ajo që të shohin sytë është mahnitëse, por edhe e pabesueshme. Kalohen male, fusha e kodrina dhe arritja në këtë vend të përshëndetë me gjurmë parahistorike e rrethuar me një natyrë të veçantë. Posa mbërrin në këtë vend misterioz dhe të fshehur përballesh menjëherë me gurin e madh, në të cilin kanë mbetur shenja parahistorike. Shputa jo e zakonshme e një njeriu gjendet e vendosur në një pjesë të këtij guri. Kjo shputë është shumë e madhe dhe më e gjerë sesa shputa e një njeriu të zakonshëm e që sipas banorëve besohet se është shputa e një njeriu parahistorik. Në ketë vend nuk ka vetëm gjurmë të njerëzve.

Loading...

Loading...