Saturday, February 22, 2020
Lajme

Ja çfarë ndodh me Projektbuxhetin 2020, nëse nuk formohet Qeveria

Anëtari i shoqërisë civile Artan Murati ka sqaruar se çfarë ndodhë me buxhetin 2020 nëse nuk formohet Qeveria.

Murati sqaron se Qeveria e vjetër nuk mund ta sjellë projekt buxhetin 2020 në Kuvend pasi për të ndodh diçka e tillë Kuvendi duhet te ketë funksional Komisionin për Buxhet e Financa, në mënyre qe te trajtohet ai Projektbuxhet.“Qeveria e vjeter nuk mund te sjelle Projektbuxhetin 2020 ne Kuvend.

Per te ndodhe nje gje e tille, Kuvendi duhet te kete funksional Komisionin per Buxhet e Financa, si fillim, ne menyre qe te trajtohet ai Projektbuxhet. Per me teper, nuk mund te kete Komisione Parlamentare pa qene e ditur sa ministri do te jene, sepse Komisionet krijohen ne baze te numrit te ministrive te cilat duhet te mbikeqyren. Ka edhe arsye tjera, te cilat nuk po i listoj ketu.”

Loading...

Murati thotë se qeveria në ikje e legjislaturës së gjashtë dhe legjislatura e shtatë nuk funksionojnë bashkë.

Postimi i plotë:Nje sqarim i shkurter rreth Projektbuxhetit 2020

Qeveria e vjeter nuk mund te sjelle Projektbuxhetin 2020 ne Kuvend. Per te ndodhe nje gje e tille, Kuvendi duhet te kete funksional Komisionin per Buxhet e Financa, si fillim, ne menyre qe te trajtohet ai Projektbuxhet. Per me teper, nuk mund te kete Komisione Parlamentare pa qene e ditur sa ministri do te jene, sepse Komisionet krijohen ne baze te numrit te ministrive te cilat duhet te mbikeqyren. Ka edhe arsye tjera, te cilat nuk po i listoj ketu.Legjislatura e shtate, qeveria ne ikje e legjislatures se gjashte – nuk funksionojne baske. Kjo eshte shume e qarte. Mos te krijohet konfuzion neper tv, dhe mos te flitet per gjera qe nuk jemi te sigurt se qendrojne ashtu sic themi.

 

Loading...